onsdag 19 oktober 2016

Chokladkakor

Chokladkakor

(Ca 20 kakor)



















100 g smör
1 dl socker
1 msk mörk sirap
2½ dl ekologiskt mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ekologisk kakao

Blanda rumsvarmt smör, sirap och socker med elvisp (eller rör ihop på annat sätt).

Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke.

Rör samman alla ingredienser till en smulig men hållfast deg. Den ska vara så torr som möjligt, men samtidigt gå att arbeta ihop till en rulle.

Lägg ett ark gladpack/plastfolie på bänken och forma degen till en korv ovanpå. Korven ska vara ungefär lika tjock som en falukorv (beroende på hur stora kakor man vill ha).

Vira in korven i plastfolien och förvara i kylskåp i minst en timme.

Sätt ugnen på 175 grader

Ta bort plasten och skär upp korven i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper,

Skjutsa in i ugnen och ta ut dem efter 10-12 min.


NJUT SEDAN AV KAKORNA OCH KANSKE ETT GLAS KALL MJÖLK? :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar