Fortsätt till huvudinnehåll

Chokladkakor

Chokladkakor

(Ca 20 kakor)



















100 g smör
1 dl socker
1 msk mörk sirap
2½ dl ekologiskt mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ekologisk kakao

Blanda rumsvarmt smör, sirap och socker med elvisp (eller rör ihop på annat sätt).

Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke.

Rör samman alla ingredienser till en smulig men hållfast deg. Den ska vara så torr som möjligt, men samtidigt gå att arbeta ihop till en rulle.

Lägg ett ark gladpack/plastfolie på bänken och forma degen till en korv ovanpå. Korven ska vara ungefär lika tjock som en falukorv (beroende på hur stora kakor man vill ha).

Vira in korven i plastfolien och förvara i kylskåp i minst en timme.

Sätt ugnen på 175 grader

Ta bort plasten och skär upp korven i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper,

Skjutsa in i ugnen och ta ut dem efter 10-12 min.


NJUT SEDAN AV KAKORNA OCH KANSKE ETT GLAS KALL MJÖLK? :)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsk och creme fraiche paprika-chili

Torsk och creme fraiche paprika-chili 2 portioner Ingredienser 2 st frysta torskbitar 1 burk creme fraiche med smak av paprika och chili 1 vitlöksklyfta 1 tsk citroncest (kan uteslutas) salt peppar couscous Tina fisken. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskbitarna i en ugnsform med lite olivolja. Salta och peppra lite grann. Blanda creme fraiche, vitlök och citroncest. Häll röran över fisken. Laga i ugnen ca 20 minuter. Samtidigt kokar du couscous och låter stå under lock.  Under tiden fisken är i ugnen och couscousen väntar kan du göra sallad eller kolla på tv ;)  

Pykks Natt-tortellini

Pykks Natt-tortellini 1 portion Ingredienser 1 portion tortellini 2 msk olivolja 2 tsk Pasta Rossa (krydda) 1 krm salt 1 vitlöksklyfta ca 3 kvistar färsk oregano (går säkert bra med torkad oregano eller basilika) Gör såhär Koka upp vatten. Blanda olivolja med kryddorna och vitlök. (se nedan) Koka tortellini och häll av. Blanda alltsammans och njut!