Fortsätt till huvudinnehåll

Pykks Natt-tortellini

Pykks Natt-tortellini

1 portion



Ingredienser

1 portion tortellini
2 msk olivolja
2 tsk Pasta Rossa (krydda)
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
ca 3 kvistar färsk oregano (går säkert bra med torkad oregano eller basilika)

Gör såhär

Koka upp vatten.

Blanda olivolja med kryddorna och vitlök. (se nedan)


Koka tortellini och häll av.

Blanda alltsammans och njut!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladkakor

Chokladkakor (Ca 20 kakor) 100 g smör 1 dl socker 1 msk mörk sirap 2½ dl ekologiskt mjöl 1 tsk bakpulver 2 msk ekologisk kakao Blanda rumsvarmt smör, sirap och socker med elvisp (eller rör ihop på annat sätt). Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke. Rör samman alla ingredienser till en smulig men hållfast deg. Den ska vara så torr som möjligt, men samtidigt gå att arbeta ihop till en rulle. Lägg ett ark gladpack/plastfolie på bänken och forma degen till en korv ovanpå. Korven ska vara ungefär lika tjock som en falukorv (beroende på hur stora kakor man vill ha). Vira in korven i plastfolien och förvara i kylskåp i minst en timme. Sätt ugnen på 175 grader Ta bort plasten och skär upp korven i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper, Skjutsa in i ugnen och ta ut dem efter 10-12 min. NJUT SEDAN AV KAKORNA OCH KANSKE ETT GLAS KALL MJÖLK? :)

Pressa löv

 Jag upptäckte till min förtjusning ett bra sätt att föreviga särskilt förtjusande blad på min älskade växt! Jag tog helt enkelt några lagom stora böcker och la löven däri. Efter ganska exakt 468 timmar är löven platta och torra så att de kan sparas för alltid. Efter mycket experimenterande upptäckte jag att det bara fungerar riktigt bra med tre av mina böcker! Det var faktiskt min fru som såg detta först. Jag har alltid varit övertygad om att allting ser mer logiskt ut när man ser det från hennes perspektiv...